Nieuws


HOi journaal

Filmpje rijbewijskeuringsbus:
Heeft u een medische keuring nodig voor het verlengen van uw rijbewijs? Of is uw gezondheidstoestand gewijzigd waardoor u opnieuw gekeurd moet worden? Dat kan vanaf deze maand weer bij ZorgAccent op locatie Krönnenzommer in Hellendoorn in de speciaal ingerichte keuringsbus die coronaproof is gemaakt.
• 'Lees verder'


CBR Nieuws

CBR Nieuwsbrief: Alle Nederlandse rijbewijzen en code 95 negen maanden langer geldig
De geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen en de geldigheid van de code 95 opnieuw verlengd
• 'Alle Nederlandse rijbewijzen en code 95 negen maanden langer geldig'

CBR: Een klacht indienen
U kunt een klacht indienen als u niet tevreden bent over de manier waarop u door het CBR bent behandeld. Via onderstaande link kunt u een klacht indienen.
• 'Een klacht indienen'


RDW Nieuws

Duizenden mensen zijn inmiddels gedupeerd door phishingsites die eruitzien als pagina's van de RDW, vertelt de politie zaterdag aan RTL Nieuws.
• 'Duizenden mensen gedupeerd door zogenaamde RDW-sites'


Als medisch specialist op het gebied van vervoersgeneeskunde, wordt dr. Sadiek geregeld om een mening over actuele zaken over dit onderwerp gevraagd.
Hieronder een overzicht van actuele publicaties.

Verhoging keuringsleeftijd naar 75 jaar
• 'Scepsis over hogere keuringsleeftijd rijbewijs', Medisch 

Ouderen willen langer verantwoord mobiel blijven
• Dr. Sadiek is rijbewijskeuringsarts die op verschillende locaties als toegangpoort functioneert naar verlenging van het rijbewijs

Rijbewijskeuring | Afdeling CBR niet op orde Rijbewijskeuring | Dr. Sadiek rijbewijkeuringsarts functioneert als toegangpoort tot verlenging van het rijbewijs

Rijbewijskeuring | Wacht niet tot het laatste moment

Rijbewijskeuringsarts.nl adviseert u om 4 maanden van te voren een afspraak te maken zodat u op tijd bent.

Rijbewijskeuring | Afdeling CBR niet op orde (za 25 aug 2012)

RIJSWIJK - De afgelopen jaren zwaar bekritiseerde medische afdeling van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft haar zaken nog altijd niet op orde. Verzoeken van zeventigplussers en mindervaliden voor het verlengen van hun rijbewijs liggen daardoor langer bij het CBR dan nodig zou zijn.

De ondernemingsraad van het instituut heeft dit bevestigd.

Begin 2010 meldde directeur Cees Anker aan de Tweede Kamer dat alle achterstanden waren weggewerkt. „Er is een stabiele voorraad van circa vijfduizend dossiers”, aldus de interim-bestuurder. Maar volgens interne informatie liggen er nu ruim 30.000 op afhandeling te wachten. BRON: Telegraaf


Handige links

Meer informatie over rijbewijzen, medische keuringen en veel voorkomende medische aandoeningen vindt u via de volgende links: