Medibus

Voor wie?
Alle chauffeurs die vallen onder de CAO Besloten busvervoer en zelfstandige touringcarchauffeurs.

Wanneer? 
De Medibuspas is begin 2015 vervallen. De verplichting voor een touringcarchauffeur om een geldige geneeskundige verklaring bij zich te hebben is echter niet afgeschaft. Een beroepschauffeur moet op grond van artikel 74 van het Besluit Personenvervoer bij een controle een geldige geneeskundige verklaring kunnen overleggen die niet ouder is dan vijf jaar.

https://www.ilent.nl/onderwerpen/buschauffeurs

Code 95 keuringen (vakbekwaamheid)
Code 95 betreft een cursus voor beroepschauffeurs van 35 uur, die eens in de 5 jaar moet worden gevolgd. Beroepschauffeurs zien graag dat de datum van hun groot rijbewijs parallel loopt met de datum van de code 95. Zij kunnen bij ons terecht voor het medische gedeelte C/D/E keuring groot rijbewijs. Het
besluit (de verklaring van rijgeschiktheid) van het CBR dat na de keuring volgt is een jaar geldig. Wanneer de code 95 cursus vervolgens succesvol is afgerond, kan deze worden bijgeschreven op het rijbewijs bij de vernieuwing ervan bij de gemeente. Is de cursus nog niet is afgerond? Dan dient deze tijdig te worden afgerond.

Voor meer informatie klik : https://www.rdw.nl/nrd/het-rijbewijs/richtlijn-vakbekwaamheid

Vraag op tijd uw keuring aan! Dr. Sadiek adviseert u tenminste vier maanden voor het aflopen van de geldigheid van uw rijbewijs een afspraak te maken voor een rijbewijskeuring.

Spoedkeuringen Hoofdpraktijk RijbewijskeuringsArts.nl,
5 avonden per week 21.00 – 22.00 (Locatie Nieuwegein, postcode 3431 RG). Spoedkeuringen op zaterdag en zondag in overleg.

Klik hier om online een afspraak te maken of bel 085-0180800.

LET OP! Bij verhindering dient u 24 uur voor uw afspraak contact op te nemen met ons via 085-0180800 om uw afspraak te verzetten. Bij het niet op tijd melden of niet verschijnen op uw afspraak zijn wij genoodzaakt het volledige keuringsbedrag bij u in rekening te brengen, zie onze algemene voorwaarden.