Buurtbus keuring

De buurtbus wordt gereden door vrijwilligers en er mogen over het algemeen niet meer dan 8 passagiers mee. Daarmee is een buurtbus half taxi half openbaar vervoer.

RijbewijskeuringsArts Header image

Medische check-up voor buurtbusbestuurders

De buurtbus is nog geen aparte wettelijke categorie, maar alle organisaties schikken zich aan de bepalingen voor touringcar of taxi. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor de medische geschiktheid van hun chauffeurs.

De bepalingen voor de keuring zijn gelijk aan die voor buschauffeurs. U krijgt een pasje Medische verklaring ten behoeve van Beroepspersonenvervoer voor de Buurtbus. Dat pasje dient u bij zich te dragen, wanneer u op de buurtbus rijdt.

Een buurtbusverklaring is maximaal 5 jaar geldig, tenzij in de CAO van uw bedrijf of organisatie anders is bepaald. Sommige organisaties hanteren een maximumleeftijd voor een buurtbuschauffeur.

Wanneer u als vrijwilliger met passagiers rijdt in een buurtbus voor openbaar vervoer.

Op grond van artikel 74 van het Besluit Personenvervoer. U bent geen beroepschauffeur, maar de regels voor u komen hiermee overeen. Meer informatie kunt u lezen op:

Overheid wetten
ILENT - buschauffeurs

Bij een ongecompliceerde keuring (u bent gezond) is de verwerkingstijd kort. Is er indicatie voor overleg of specialistisch onderzoek, dan is de verwerkingstijd daarvan afhankelijk en kan het meer tijd in beslag nemen.
De looptijd van de medische verklaring buurtbus (buurtbuspas) wordt bepaald door de eigen organisatie. Maximaal 5 jaar, maar soms is er een maximumleeftijd of andere regels wat betreft de geldigheidsduur.
Buurtbus keuring Lidmaatschap prijs: € 65,00 Reguliere prijs: € 74,50
U ontvangt 5% korting bij het maken van een online boeking! Maak afspraak