Veelgestelde vragen

Hier hebben we een aantal vragen verzameld die we vaak horen van onze cliënten, met hun bijbehorende antwoorden. We hopen dat deze informatie nuttig voor u is en dat het u helpt om snel en gemakkelijk antwoorden te vinden op uw vragen. Als u nog steeds hulp nodig heeft na het doornemen van deze pagina, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om u verder te helpen.

RijbewijskeuringsArts Header image
Gezondheidsverklaring

U kunt een gezondheidsverklaring kopen via www.cbr.nl of bij uw gemeente. Let op: als u online een gezondheidsverklaring aanschaft, krijgt u vervolgens alles online en kunt u alles volgen in mijn.cbr.nl
Keuringsverslagen (van toepassing bij CBR keuringen)

Ja, dat is mogelijk. De keurende arts keurt u en vermeldt het resultaat op een kopie keuringsverslag die tijdelijk digitaal wordt opgeslagen. Zodra u uw originele keuringsverslag (met ZD-code =Zorgdomeincode) heeft ontvangen, kunt u de ZD-code mailen naar: zorgdomeincode@rijbewijskeuringsarts.nl Wij zullen het keuringsverslag dan achteraf in het Zorg Domein (ZD) voor u invoeren.

Ja, als u het keuringsverslag zelf naar het CBR wil opsturen, vragen wij u dit direct bij binnenkomst aan de arts te melden. Onze werkwijze is om het keuringsverslag direct digitaal voor u te versturen (dit is ook de snelste weg). Met het opsturen van uw keuringsverslag per post bestaat de kans dat dit kwijtraakt. Wij adviseren u daarom uw keuringsverslag (en) aangetekend op te sturen naar het CBR.
Zorgdomeincode (ZD-code)

U kunt bij ons alsnog gekeurd worden zonder een ZD-code. Het keuringsverslag wordt dan niet digitaal naar het CBR verstuurd, maar handmatig door de arts ingevuld. Onze keurende arts zal het kopie keuringsverslag aan u meegeven en vervolgens dient u dit zelf aangetekend naar het CBR versturen

ZD-codes worden alleen uitgegeven door het CBR. Zodra u de code heeft ontvangen, kunt u deze via de mail: zorgdomeincode@rijbewijskeuringsarts.nl aan ons doorgeven. Dan kunnen wij uw keuringsverslag digitaal opsturen ofwel in het Zorg Domein voor u invoeren.

U kunt inloggen op mijn.cbr.nl en in uw dossier kijken of u de ZD-code digitaal heeft ontvangen. Zo niet, dan kunt u het CBR bellen op 088-227 7700
Voorbereiding op de keuring

Het CBR zal u aan de hand van uw ingestuurde gezondheidsverklaring (binnen een aantal weken), een of meerdere keuringsverslagen toesturen (per post of per mail). Alle papieren die u heeft ontvangen, ook de begeleidende brief brengt u mee naar de keuring. Ook op de afspraakbevestiging die u van ons ontvangt, als u een afspraak bij ons heeft gemaakt, staat uitgebreid vermeld wat u moet meenemen naar de keuring. Let op: bij KNAF keuringen en Taxi keuringen (KIWA) gelden andere formulieren.
Afspraakbevestiging

Wij adviseren u om in uw ongewenste e-mail box te kijken. Wilt u ook controleren of u de afspraak bij RijbewijskeuringsArts.nl heeft gemaakt of bij een ander keuringsbedrijf
Verwerkingstijden

Als u tijdens uw keuring uw ZD-code bij de hand had, dan is uw dossier bij het CBR in behandeling. U kunt het CBR bellen via 088-227 7700 of inloggen op mijn.cbr.nl Had u uw ZD-code niet bij de hand tijdens de keuring, dan is er een langere verwerkingstijd bij onze artsen en ook bij het CBR. Het kan voorkomen dat u uw keuringsverslag nog niet digitaal kunt inzien. Mogelijkerwijs is het CBR met de verwerking bezig en is deze daarom nog niet in het CBR-systeem te vinden. Houd u s.v.p. zelf de voortgang van uw dossier in de gaten. Uiteraard mag u ons ook weer even bellen of een mail sturen naar: zorgdomeincode@rijbewijskeuringsarts.nl

Dr. Sadiek adviseert u ten minste 4 maanden voor het aflopen van de geldigheid van uw rijbewijs een afspraak te maken voor een Rijbewijskeuring. Het CBR hanteert eigen verwerkingstijden. Informeert u a.u.b. bij het CBR. Zie hierboven.
Arbo-gecertificeerd

Ja, wij werken samen met de gecertificeerde Arbodienst "Reactiva B.V.".
Oogmeting

Als u langer dan 3 jaar geleden bent geopereerd, verwijzen wij u naar de opticiën voor een oogmeting.
Rijbewijs verloren in buitenland

Als u een keuring wilt ondergaan, zal dat via het CBR gaan. Wij raden u aan om uw eigen gemeente te bellen of het CBR.
Urinetest

Deze mag van de dag zelf zijn en u hoeft niet nuchter te zijn. Op onze afspraakbevestiging kunt u lezen wanneer u wel/niet urine moet meenemen.
Lab uitslag

Nee hoor, dat is geen probleem.
Uitslag

De keuringsarts mag bij CBR-keuringen geen uitspraken hierover doen. Het CBR beoordeelt, is leidend en geeft uitsluitsel.
Aanvullende vragen voor keuringsarts

Nee, als het om aanvullende vragen voor de keurende arts gaat, kunt u deze mailen naar assistent@rijbewijskeuringsarts.nl of via de post opsturen (t.a.v. drs. Robert Sadiek, Lange Schaft 13-B, 3991 AP Houten). Graag met vermelding van uw NAW-gegevens, telefoonnummer en BSN-nummer. De arts zal dit vervolgens afhandelen in een telefonisch consult. Na afhandeling ontvangt u de stukken van ons retour, welke u zelf dient door te sturen naar het CBR.
Corona- en griepmaatregelen

Bij voorkeur liever niet in dezelfde ruimte.

Graag ondanks de Corona-versoepelingen vanuit de regering dient dit ter bescherming van uzelf, de arts en kwetsbare cliënten.
Duur keuring

Minimaal 15 minuten (afhankelijk van de medische aandoeningen).
Factuur/kwitantie

Deze kunt u opvragen via afspraken@rijbewijskeuringsarts.nl
Specialistische keuringen

Wij voeren momenteel geen specialistische keuringen uit. U kunt hiervoor de website van het CBR raadplegen. Voor een oogarts verwijzen wij u door naar: Oogkeuring.nl
Voor overige specialistische keuringen kunt u ons een e-mail sturen via: specialist@rijbewijskeuringsarts.nl
Transparant betalen

Heel graag alstublieft met de pin (bij uitzondering contant of via IBAN).