Waarschuwing: misleidende websites actief

Algemeen 13 jan. 2023

Er zijn misleidende websites actief bij de aanschaf van de Gezondheidsverklaring voor het rijbewijs. Mensen denken dat ze bij de betreffende websites bijvoorbeeld een ‘pre-check’ kopen die genoeg zou zijn voor een Gezondheidsverklaring voor het rijbewijs. Dat is niet zo. In werkelijkheid moeten klanten daarna alsnog naar de website van het CBR.

Waarschuwing

Veilig de Gezondheidsverklaring regelen

Een online Gezondheidsverklaring stuurt u veilig op via het klantportaal van de CBR-website: mijncbr.nl. Hier logt u in met uw DigiD en betaalt u met iDeal.

Het CBR adviseert om de Gezondheidsverklaring online in te vullen. De verwerking van online ingevulde Gezondheidsverklaringen gaat een stuk sneller en er is minder kans op fouten.

Kijk voor meer informatie op cbr.nl/gezondheidsverklaring
***

In dit verband adviseert Sjahreen Schulte -Sadiek (sr. bedrijfsjurist/onderdirecteur Rijbewijskeuringsarts B.V.) u als volgt:

  • Leest u a.u.b. vanwege diverse malafide praktijken de betalingsvoorwaarden van diverse (rijbewijs) keuringsinstanties van tevoren nauwkeurig. Ga pas bij een gerust gevoel in zee met het bedrijf.
  • In coronatijd zijn de rijbewijskeuringsbedrijven als paddenstoelen uit de grond geschoten. Het aanbod is daarmee groter, maar helaas zijn er ook veel malafide organisaties bijgekomen. Deze bedrijven hebben verkeerde bedoelingen en maken misbruik van de goedgelovigheid van mensen. Er zijn al diverse senioren de dupe geworden en daarvoor willen wij u graag waarschuwen. Uw alarmbellen moeten gaan rinkelen als een keuringsarts u vraagt om vooraf via de bank, iDEAL en/of contant te betalen (zonder bon of bewijs). Bij een professionele keuringsarts betaalt u altijd achteraf en via de pin. Door uw keuring uit te laten voeren door Rijbewijskeuringsarts.nl weet u zeker dat u met een ervaren en vertrouwde partij te maken heeft.