Fit to work or not fit to work?! Medische Keuringen voor werken in Nederland en Buitenland

Algemeen 18 jun. 2024

Of u nu komt werken in Nederland of naar het buitenland vertrekt, een medische keuring kan noodzakelijk zijn. Bent u een expat, au pair, student, sporter, of backpacker? Wij helpen u graag verder met al uw vragen en zorgen. Hieronder beantwoorden we de belangrijkste vragen die u wellicht heeft over medische keuringen in Nederland.

Expats medische keuringen

Fit to work or not fit to work? Waarom is een medische keuring nodig voor Expats?

Medische keuringen zijn vaak verplicht voor visumaanvragen, werkvergunningen, of specifieke beroepsgroepen. Deze keuringen waarborgen dat u in goede gezondheid verkeert en in staat bent om veilig en effectief te werken of te studeren in Nederland. Het draagt bij aan de algemene volksgezondheid en veiligheid.

Wat houdt de keuring in?

De inhoud van de medische keuring kan variëren, afhankelijk van het doel. Meestal omvat het:

 • Een algemene gezondheidscheck (bloeddruk, gewicht, lengte)
 • Oogtest
 • Urinetest
 • Bloeddrukonderzoek
 • Medische geschiedenisbespreking

Voor specifieke keuringen zoals een Fit to Fly keuring, kan er extra aandacht besteed worden aan aspecten die belangrijk zijn voor veilig reizen per vliegtuig.

Wat moet ik meenemen?

Zorg ervoor dat u de volgende zaken meeneemt naar uw afspraak:

 • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart);
 • Uw medische geschiedenis of relevante medische documenten;
 • Eventuele medicijnen die u momenteel gebruikt;
 • De uitnodiging of aanvraag voor de keuring.

Hoe lang duurt de keuring?

Een medische keuring en afronding duurt meestal tussen de 30 minuten en een uur. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de specifieke eisen van de keuring.

Onze diensten speciaal gericht op expats

Bij RijbewijskeuringsArts.nl bieden we diverse medische keuringen aan gericht op expats om aan uw behoeften te voldoen:

Fit to fly keuring (Fit to fly or not fit to fly)

Deze keuring is essentieel voor degenen die moeten aantonen dat ze in staat zijn om te vliegen zonder medische risico's. Perfect voor frequente reizigers en internationale medewerkers.

Rijbewijskeuringen (voor het aanvragen van een Nederlands rijbewijs)

Speciaal voor expats die hun rijbewijs willen verlengen of omwisselen naar het Nederlands rijbewijs. Lees meer over deze dienst.

Algemene medische keuringen

Voor werkvergunningen, visumaanvragen, en andere vereisten. We zorgen ervoor dat uw keuring snel, grondig en volgens de hoogste medische standaarden wordt uitgevoerd.

Waarom kiezen voor ons?

 • Ervaring en expertise: ons team van gekwalificeerde artsen heeft uitgebreide ervaring met medische keuringen voor expats.
 • Snel, efficiënt en de scherpste prijs: we begrijpen dat uw tijd waardevol is. Onze keuringen zijn snel, professioneel en zijn zeer scherp geprijsd.
 • Gemakkelijk bereikbaar: gelegen op diverse locaties door heel Nederland, zodat u altijd een keuring in de buurt kunt vinden.

Contacteer Ons

Bent u klaar voor uw medische expat keuring? Mail ons op afspraken@rijbewijskeuringsarts.nl om een afspraak te maken of voor meer informatie. Wij staan klaar om u te helpen en ervoor te zorgen dat uw verblijf in Nederland soepel en zorgeloos verloopt.

Met onze deskundige begeleiding en uitgebreide diensten, bent u verzekerd van een veilige en gezonde start in Nederland. Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen en u van dienst te zijn!

Download hier onze (Engelstalige) expats flyer.