Voldoet de keuring van 75-plussers nog wel? Artikel in het AD

Media 13 feb. 2024

Meer ouderen moesten zich vorig jaar extra laten keuren, omdat ze volgens de politie ‘gevaarlijk rijgedrag’ vertoonden. Dat leidt tot de nodige discussie: voldoet de keuring van 75-plussers nog wel? Keuringsarts Robert Sadiek van RijbewijskeuringsArts.nl legt uit hoe het werkt.

Robert Sadiek Algemeen Dagblad Interview

Ons medisch directeur Robert Sadiek, is onlangs geïnterviewd door het Algemeen Dagblad (AD) over een zeer actueel en belangrijk onderwerp binnen de wereld van rijbewijskeuringen.

Meer ouderen moesten zich vorig jaar extra laten keuren, omdat ze volgens de politie ‘gevaarlijk rijgedrag’ vertoonden. Dat leidt tot de nodige discussie: voldoet de keuring van 75-plussers nog wel?

Robert biedt niet alleen inzicht in hoe de keuringsprocedure werkt, maar bespreekt hij ook de nuances en uitdagingen die komen kijken bij het keuren van oudere bestuurders. Zijn expertise en ervaring werpen licht op de cruciale balans tussen mobiliteitsvrijheid voor senioren en verkeersveiligheid voor iedereen.

Lees het volledige interview in het AD om een diepgaand begrip te krijgen van dit complexe onderwerp en om meer te weten te komen over hoe wij bijdragen aan een veiligere en betere verkeersomgeving.