Chauffeurspas taxi (taxipas)

Voor wie?

Alle taxichauffeurs werkzaam in Nederland.

Wanneer?

De chauffeurspas taxi is vijf jaar geldig. Taxichauffeurs moeten elke vijf jaar een medische keuring ondergaan om hun pas te kunnen verlengen.

Aanvragen

Kiwa Register geeft namens de Inspectie Leefomgeving en Transport de chauffeurspassen uit. Om een pas te kunnen aanvragen of verlengen, hebt u een aanvraagformulier nodig. Deze kunt u aanvragen via het contactformulier op de website van Kiwa: www.kiwaregister.nl  of via telefoonnummer 070-4144400. Bij het aanvraagformulier hoort een geneeskundige verklaring. De geneeskundige verklaring neemt u mee naar de medische keuring.

De keuring

De keuring voor de chauffeurspas taxi is in grote lijnen hetzelfde als een rijbewijskeuring. Er wordt extra aandacht besteed aan het gehoor en zichtvermogen.

Voorwaarden voor de pas

Een nieuwe chauffeurspas wordt verstrekt zodra aan de volgende eisen is voldaan:

  • een ingevuld en persoonlijk ondertekend aanvraagformulier met originele pasfoto;
  • een originele Verklaring omtrent het gedrag (niet ouder dan vier maanden); behalve ingeval van een verlenging en binnen 3 maanden tot het verlopen van de pas.
  • een originele Geneeskundige verklaring (niet ouder dan vier maanden);
  • een kopie van het geldige rijbewijs;
  • de leges;
  • het chauffeursdiploma taxi (deze hoeft niet te worden meegestuurd).

 

Klik hier om online een afspraak te maken of bel 085-0180800.

Vraag op tijd uw keuring aan! Dr. Sadiek adviseert u tenminste vier maanden voor het aflopen van de geldigheid van uw rijbewijs een afspraak te maken voor een rijbewijskeuring.

Spoedkeuringen Hoofdpraktijk RijbewijskeuringsArts.nl, 5 avonden per week 21.00 – 22.00 (Locatie Nieuwegein, postcode 3431 RG). Spoedkeuringen op zaterdag en zondag in overleg.

Klik hier om online een afspraak te maken of bel 085-0180800.

LET OP! Bij verhindering dient u 24 uur voor uw afspraak contact op te nemen met ons via 085-0180800 of afspraken@rijbewijskeuringsarts.nl om uw afspraak te verzetten. Bij het niet op tijd melden of niet verschijnen op uw afspraak zijn wij genoodzaakt het volledige keuringsbedrag bij u in rekening te brengen